Druge zanimivosti

Nuhalna svetlina Ljubljana

Nuhalna svetlina Ljubljana: kje naj jo opravim, da bo izvedena nuhalna na kartico ZZZS, da bo naročanje hitro in parkiranje preprosto?

Nuhalno svetlino v Ljubljani že dolga dolga leta izvaja Zdravstveni center Dravlje, ki je lociran za Mercator centrom Šiška. To je povsem blizu ljubljanske obvoznice. ZC Dravlje je umeščen v sodobno klinično stavbo in se lahko pohvali z najnaprednejšimi ultrazvočnimi napravami za izvajanje pregleda nuhalne svetline z zgodnjo morfologijo in dvojnim hormonskim testom ter ginekologi in ginekologinjami z licenco FMF. To pomeni, da nuhalno v ZC Dravlje lahko izvajajo za nosečnice brezplačno. Navedeno velja za vse nosečnice s veljavno kartico ZZZS.

Nuhalna svetlina z zgodnjo morfologijo ploda in dvojnim hormonskim testom

Nuhalna svetlina z zgodnjo morfologijo ploda in dvojnim hormonskim testom je zlati standard pregledov nosečnic. Ni zgolj ugotavljanje verjetnosti za eno od najpogostejših trisomij. Tudi ni zgolj prva možnost za argumentirano ugibanje o spolu ploda. Je tudi pomembna preiskava, v sklopu katere ginekolog_inja pregleda zgodnji morfološki razvoj ploda, velikost. Hkrati nuhalna nudi zadnjo priložnost za korigiranje predvidenega datuma poroda ne samo na datum zadnje menstruacije, ampak tudi na velikosti ploda.

Nuhalna svetlina Ljubljana, ZCD, Zdravstveni center Dravlje, sodobna ultrazvočna oprema

Če nosečnica zamudi termin za nuhalno med 11. in 14. tednom nosečnosti, lahko to delno nadomesti s četvornim hormonskim testom in pregledom NIFTY ter morfološkim pregledom okoli 21. tedna nosečnosti. Povsem pa ti pregledi ne morejo zamenjati nuhalne svetline.

Na pregled nuhalne svetline v Ljubljani v ZC Dravlje se lahko prijavite preko spletnega obrazca na spletki noseca.com, na e-naslov ordinacija@zcd.si ali na tel. št. 051 336 847. Tudi ta objava je nastala v sodelovanju z njimi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja