Nosečnosti

NIFTY Ljubljana

Nifty Ljubljana: kje opraviti NIPT pregled NIFTY v Ljubljani in okolici?

V Ljubljani lahko NIFTY opravite v Zdravstvenem centru Dravlje za ljubljanskim Mercator centrom Šiška. ZC Dravlje na naslovu Cesta na Poljane 24 ima desetletno tradicijo ginekologije in že nekaj let izvajajo tudi odvzeme krvi za NIFTY-je. Poleg tega so znani kot klinika v Sloveniji, ki je med tistimi z največ opravljenimi nuhalnimi svetlinami z dvojnim hormonskim testom.

Pregled NIFTY, ki je prenatalni in neiznvaziven test na najpogostejše trisomije in druge kromosomske nepravilnosti ter spol, se opravi z odvzemom materine krvi. Kri, ki vsebuje prostocelično plodovo DNK, se analizira v laboratoriju in izračuna verjetnost za najpogostejše kromosomske napake. Ker se pregled NIPT-NIFTY pri nosečnici opravi z odvzemom krvi, pravimo, da je pregled prenatalni (torej predrojstveni) in neinvaziven (ne more sprožiti izgube nosečnosti).

NIFTY Ljubljana pregled v ZC Dravlje - lahko istočasno z nuhalno, da se je treba manjkrat voziti v Ljubljano

Pregled NIFTY se lahko opravi od 10. tedna nosečnosti dalje, navzgor po trajanju nosečnosti NIFTY ni omejen. Običajno ga nosečnice delajo istočasno kot nuhalno svetlino. V ZCD lahko z veljavno kartico ZZZS nosečnica nuhalno svetlino opravi brezplačno. Če nosečnica prihaja iz okolice Ljubljane ali še dlje iz Slovenije, to pomeni, da se je v Ljubljano treba voziti manjkrat (skupaj na nuhalno in na Nifty). ZC Dravlje je lociran v prijetnem okolju blizu ljubljanske obvoznice, pohvali se z velikim brezplačnim parkiriščem.

Lahko pa o želji delate nuhalno in Nifty tudi v različnih terminih. To še posebej pride v poštev, če se za NIFTY nosečnica odloči, ker ni povsem pomirjena z rezultati nuhalne ali ji niso podali zadostne informacije o spolu, ki jo zanima.

Članek je nastal v sodelovanju z ZC Dravlje, za več info pokukajte na spletko noseca.com.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja