Otroci in otroška oprema

Nuhalna na ZZZS

Nuhalna na ZZZS

Nuhalna na ZZZS je relativno nova možnost, ki je nosečnicam vseh starosti na voljo od aprila 2023. Objava v Uradnem listu 39/2023 določa, da nosečnicam v Sloveniji priprada meritev nuhalne svetline na kartico ZZZS.

Nuhalna svetlina na kartico ZZZS

Izjavalec pregleda nuhalne svetline naj ima licenco FMF, ki dokazuje strokovno specialistično znanje za pregled nuhalne svetline in dvojni hormonski test. Licenco FMF imajo ginekologinje ZCD-ja oz. Zdravstvenega centra Dravlje v Ljubljani. To pomeni, da lahko v sklopu ZCD, Dravlje, opravite pregled nuhalne na ZZZS.

Nuhalna svetlina v ZCD: kje?

ZCD oz. Zdravstveni center Dravlje za izvajanje nuhalne svetline z dvojnim hormonskim testom se nahaja v prijetnem delu Ljubljane z zagotovljenim brezplačnim parkiriščem. Naslov ZCD-ja je Cesta na Poljane 24, Ljubljana – Šentvid, lokacijsko pa je to za Mercator centrom Šiška.

Naročanje na nuhalno na ZZZS

Naa nuhalno na ZZZS se v ZCD, Dravlje, Ljubljana, naročite pri prijaznih sestrah. Možnosti naročanja na nuhalno svetlino na kartico ZZZS so tri:

Na pregled nuhalne na kartico vas bodo naročile zelo prijazne medicinske sestre, ki vas bodo poleg običajnih podatkov vprašale tudi po datumu zadnje menstruacije.

Nuhalna na ZZZS, nuhalna svetlina na kartico ZZZS, ZCD, Dravlje

Kaj pa drugi pregledi v nosečnosti?

Poleg rednih pregledov v nosečnosti pri izbranem ginekologu se lahko odločite tudi za neinvazivni presejalni test NIFTY, ki je visoko zanesljiv. Tudi test NIFTY izvajajo v ZCD, Dravlje.