Oblačila in obutev / Moda

Modibodi menstrualne hlačke

Modibodi menstrualne hlačke

Modibodi menstrualne hlačke so zelo udobne menstrualne hlačke. Nosite jih med menstruacijo brez dodatnih vložkov, tamponov ali skodelic.

Če imate močno menstruacijo, poporodno čiščo ali šibko ali stresno inkontinenco so Modibodi menstrualne hlačke Sensual Maxi prave za vas.

Modibodi Sensual Maxi menstrualne hlačke

Te Modibodijeve menstrualne hlačke z maksimalno vpojnostjo niso primerne samo za običajno menstruacijo, ampak tudi za izjemno močno menstruacijo. Taka močna menstruacija velikokrat izvira iz bolezenskih stanj, na primer adenomioze in endometrioze.

Preberite izkušnjo stranke spletne trgovine idealno-pralno.si, ki je z močno adenomiozo stestirala menstrualne hlačke Modibodi Sensual Maxi:

Nikakor nisem verjela, da bojo menstrualne hlačke ok zame, to mi je bilo tako fuj. In če me ne bi kolegica tako rekoč prisilila, da jih sprobam, jih ne bi. Imam adenomiozo in imam res izjemno močne menstruacije. Ponavadi dva dni med hudo menstruacijo sploh ne grem v službo, delam od doma in ko čutim, da bo pritekla kri, laufam do wc-ja, ker vložek ne uspe sproti vpijati krvi. Ampak te hlačke so pa res izjemne, tako hitro vpijejo, da ne gre nič mimo, nič ne laufam na wc. Oblekla sem jih okoli dveh popoldne, zdajle je ura okoli devetih zvečer in še kar drži. Najprej jim nisem zaupala, sem sedela na kavču na zloženi debeli deki. In sem rekla, če kolegica že tolk navija zanje, pa bom sprobala. Itak sem doma, itak se lahko takoj preoblečem in stuširam. Ampak še ni bilo treba. Zdaj jih bom naprej testirala, da vidim, koliko ur mi zdržijo. Sem pa vmes že naročila še en kos. Za v službo jih pa zaenkrat še ne bi upala obleči, bom še malo testirala prej.”

Kako vpojne so Modibodi Sensual Maxi menstrualne hlačke?

Te menstrualne hlačke so izjemno vpojne, saj vpijejo kar za 10 tamponov oz. 50 ml tekočine. Izcedek se zelo hitro vpije, ker so v stiku s sluznico mehka merino vlakna, ki vso tekočino hitro popijejo. Zato hlačke ne puščajo ob robu.

Modibodi Sensual Maxi vpojne menstrualne hlačke so primerne tudi za poporodno čiščo. Prav tako so zelo udobne, ker so izdelane iz mehkih bambusovih vlaken s čipko v pasu, ki se lepo prilagodi vsaki obliki trebuha.

Menstrualne hlačke so primerne tudi za blago ali stresno inkontinenco, od menstrualnih hlačk pa so ravno te Modibodijeve najboljša izbira, ker so najbolj vpojne. Količina izteklega urina je namreč vedno kar precej večja od volumna iztekle krvi.

Menstrualne hlačke so popolna alternativa vsem vložkom, ker so mnogo bolj diskretne in udobne, hkrati pa v njih vložiš enkrat, ne kupuješ jih vsak mesec znova in ne ustvarjaš dodatnih smeti.

Kako naj perem svoje menstrualne hlačke Modibodi?

Nošnja menstrualnih hlačk je udobna. Pranje ni zahtevno. Pomembno pa je nekaj stvari.

Preberite 5 pravil za pranje menstrualnih hlačk:

1. Operi pred prvo uporabo

Prvo pranje ni pomembno le zato, da iz materiala odstranite nečistoče iz proizvodnje, ampak tudi zato, ker prvo pranje sproži vpojno tehnologijo vpojnega všitka.

2. Po nošnji splakni

Ko nosiš menstrualne hlačke, se v všitek vpije kri, izcede, urin. Preden hlačke z drugim perilom opereš, jih zato obvezno preplakni, da odstraniš te izcedke. Lahko jih splakneš na roke pod tekočo vodo ali v vedru vode. Lahko jih tudi splakneš v pralnem stroju na programu za splakovanje ali hitro pranje. Pomembno pa je, da jih vedno splakuješ v hladni vodi. Tako ne ostanejo madeži. Po splakovanju hlačke posuši in spravi do pranja ali jih takoj operi.

3. Peri na 30 ali 40 stopinjah

Modibodi menstrualne hlačke so iz bambusovih vlaken in merino volne, zato ne prenesejo visokih temperatur pranja. Niti niso potrebne! Sodobni encimski praški najbolje delujejo na 30-40 stopnijah. Menstrualne hlačke lahko opereš z drugim perilom.

4. Ne uporabljaj mehčalca

Mehčalec uniči vpojnost hlačk, zato ga ne uporabljaj!

5. Ne suši v sušilcu

Tudi sušilec škoduje vpojnosti materiala, zato hlačke suši na zraku.

Kje kupiti menstrualne hlačke?

Velik izbor menstrualnih hlačk ponuja spletna trgovina www.idealno-pralno.si, kjer vam tudi svetujejo o izbiri, vzdrževanju in nošnji hlačk. Kontaktirajte jih preko kontaktnega obrazca!
Preberite tudi vse o menstrualnih kopalkah!