Oblačila in obutev / Moda

Menstrualne kopalke – za kopanje z menstruacijo

Menstrualne kopalke

Menstrualne kopalke so kopalke, s katerimi se med menstruacijo kopate in plavate brez tampona ali menstrualne skodelice. Znotraj imajo všit vpojni vložek, ki vpije menstrualno kri, z zunanje strani pa je nepremočljiva plast, ki menstrualno kri zadrži v vložku, da ne odteka v vodo. Menstrualne kopalke pri blagem ali srednjem menstrualnem toku povsem nadomestijo uporabo tamponov ali menstrualne skodelice. Pri močni ali zelo močni menstruaciji pa si vstavite tampon ali menstrualno skodelico in za dodatno zaščito oblecite še kopalke.

Menstrualne kopalke so posebej primerne za vse:

Menstrualne kopalke so posebej primerne za vse, ki ne marate higienskih izdelkov vstavljati v nožnico. Kopalke za menstruacijo so odlična izbira za mlajše najstnice, ki še ne uporabljajo tamponov. Kopalke za menstruacijo vam zagotavljajo uro ali dve mirnega kopanja, plavanja, upali si boste celo posedeti v plitivini!

Obstaja še ena pomembna razlika, zakaj so menstrualne kopalke boljša izbira od tampona ali skodelico: primerne so tudi za blago ali stresno inkontinenco! Tudi kakšna kapljica urina bo zastala v vložku, zato se v njih svobodno kopate.

Ne skrbi, všitek za vpijanje menstrualne krvi oz. urina je zelo učinkovit, a tanek in diskreten in ne bo opazen na plaži!

Kako vzdrževati menstrualne kopalke

Po kopanju je pomembno, da spodnji del menstrualnih kopalk preoblečete. Moker spodnji del menstrualnih kopalk pospravite v nepremočljivo torbico oz. wetbag, na primer v tega znamke AWWA iz spletne trgovine www.idealno-pralno.si.

Moker par menstrualnih kopalk pa splaknite pod veliko hladne vode, jih posušite in oblecite znova. Ko se vrnete domov, jih v stroju operite na 40 stopinj. Obvezno jih perite brez mehčalca, saj mehčalec uniči vpojnost menstrualnih kopalk in tudi material sam. Posušite jih na zraku. Menstrualnih kopalk nikoli ne dajate v sušilca.

Kako izberem menstrualne kopalke zase?

Menstrualne kopalke so največkrat pravzaprav na prvi pogled preprost spodnji del kopalk bikini kroja s srednje visokim stranskim robom v črni barvi. Zraven lahko kombinirate kateri koli zgornji del. Nekatere kopalke za menstruacijo pa so narejene tudi tako, da jih lahko nosite samostojno ali pa preko njih oblečete še poljuben spodnji del kopalk, ki vam je všeč (bolj zaprtega kroja). Take so npr. kopalke za kopanje med menstruacijo znamke WUKA iz spletne trgovine www.idealno-pralno.si.

Vpojnost vseh menstrualnih kopalk je enaka, velikost izberete tako, kot običajno izberete konfekcijo zase, npr. od XXS do XXL.

Noro, nisem vedela, da kaj takega obstaja!

Res je! Večina žensk v Sloveniji še ne pozna te udobne možnosti dopustovanja in menstruiranja obenem. Spoznaj jo ti ali tvoja najstnica, da bo vsak dan počitnic lahko uživala ob bazenu ali na morju!

Povem ti pa še to, da so take kopalke v angosaksonskem svetu že zelo poznane, priljubljene, nošene in zato tudi – stestirane. Delujejo! Še posebej priljubljene so v Avstraliji, kjer ljudje ogromno časa preživijo ob vodi. Od tam prihaja tudi znamka AWWA spletne trgovine z menstrualnimi hlačkami in kopalkami idealno-pralno.si.

Čakaj, čakaj, kaj si rekla? Menstrualne hlačke?

Ja! Obstaja tudi to! Menstrualne hlačke se samostojno nosijo med menstruacijo in vpijejo vse od blagih izcedkov, belega toka do urina do izjemno močne menstruacije.

Velik izbor menstrualnih hlačk ponuja spletna trgovina www.idealno-pralno.si, kjer vam tudi svetujejo o izbiri, vzdrževanju in nošnji hlačk. Kontaktirajte jih preko kontaktnega obrazca!
Preberite tudi, kaj pišejo o njih na Fashionista.si.