Oblačila in obutev / Moda

Menstrualne hlačke – kako spreminjajo menstruacijo

Menstrualne hlačke iz trgovine idealno-pralno.si AWWA
Menstrualne hlačke iz organskega bombaža AWWA

Menstrualne hlačke so spodnje hlačke, ki se med menstruacijo nosijo popolnoma samostojno. Imajo všit vpojni vložek, ki vpije menstrualno kri. Take spodnje hlačke popolnoma nadomestijo navadne vložke za enkratno uporabo, tampone, pralne vložke ali menstrualno skodelico.

Menstrualne hlačke so trajnostna rešitev za menstruacijo

Menstrualne hlačke so trajnostni izdelek, saj so pralne. Po nošnji med menstruacijo, ko v vpojno notranjost vsrkavajo menstrualno kri, jih preprosto splaknete, operete, posušite in nosite znova.

Ni pa to še vse, kajti take spodnje hlačke so hkrati tudi funkcijske hlačke. Namenjene niso samo menstruaciji, ampak so primerne tudi za blago ali stresno inkontinenco in namesto dnevnih vložkov za beli tok.

Vpojnost menstrualnih hlačk

Hlačke so različno vpojne, tako da so nekatere hlačke primerne za močno ali srednje močno menstruacijo, najbolj vpojne menstrualne hlačke pa so primerne tudi za izjemno močno menstruacijo, na primer tako, kot je običajna pri adenomiozi. Prav tako so najbolj vpojne hlačke primerne za poporodno čiščo.

Po drugi strani pa obstajajo tudi blago vpojne hlačke. Te so odlična izbira za beli tok namesto dnevnih vložkov, saj za dnevne vložke porabite veliko denarja, hkrati pa dnevni vložki za enkratno uporabo stanje z belim tokom še poslabšujejo. Srednje ali blago vpojne hlačke so odlična izbira tudi za šport, saj vpijajo pot oz. znoj. Zato menstrualnim hlačkam lahko rečemo tudi funkcijske hlačke.

Pravilno izbranih hlačk, ki so primerno vpojne, ni treba menjati pogosto. Najbolj običajno je dvoje preko dneva (ene dopoldne, ene popoldne) in ene močno vpojne ponoči.

Tako so odlična alternativa vložkom za enkratno uporabo. Menstrualne spodnje hlačke so večinoma izdelane iz naravnih vlaken. Pogosto so bombažne, kar je tudi zelo prijetno za kožo in sluznico. Včasih so izdelane tudi iz recikliranih vlaken.

Kakšna je menstruacija z menstrualnimi hlačkami

Menstrualne spodnje hlačke resnično spremninjajo ženske menstruacije. Menstruacije so z njimi bolj prijetne, manj jih opaziš. Ker so zelo vpojne, ni strahu, da bi nastali madeži, da bi prepuščale. Ni neprijetnega polivanja krvi iz nožnice, ki je vložki za enkratno uporabo ne zmorejo vpiti in se zato polije ob robu. Hlačke zelo hitro popijejo menstrualno kri. In pa tudi urin, sploh če gre za stresno inkontinenco, npr. po porodu.

Prav tako naj vas ne skrbi, saj menstrualne hlačke niso prav nič starinske ali grde na pogled. Med seboj se razlikujejo po modelih, omislite si lahko hipster kroj ali bikini. Prav tako obstajajo klasično krojene hlačke za menstruacijo ali pa bokser kroj. Tudi za najstnice!

Velik izbor menstrualnih hlačk ponuja spletna trgovina www.idealno-pralno.si, kjer vam tudi svetujejo o izbiri, vzdrževanju in nošnji hlačk. Kontaktirajte jih preko kontaktnega obrazca!
Preberite tudi, kaj pišejo o njih na Fashionista.si.